Nederlander hackt opnieuw Twitteraccount van president Trump

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Een Nederlandse ethische hacker heeft vrijdag toegang gehad tot het Twitteraccount van de Amerikaanse president Trump. Uit onderzoek van Vrij Nederland blijkt dat de bewuste hacker, Victor Gevers (44), na zeven pogingen het juiste wachtwoord raadde: maga2020!, verwijzend naar de campagneslogan Make America Great Again van de president. De zogenoemde tweefactor-authenticatie bleek te zijn uitgeschakeld (mogelijk toen Trump onlangs naar het ziekenhuis moest vanwege zijn corona-infectie.)

In 2016 lukte het Gevers met twee anderen ook al door te dringen tot het account van Trump. Toen haalden ze zijn wachtwoord uit een gelekte database van LinkedIn, waar Trump dezelfde logingegevens had gebruikt.

Het wachtwoord was destijds ‘yourefired’, een tekst die Trump vaak gebruikte in het reality-programma The Apprentice. De drie hackers vertelden over hun actie in de techpodcast van NPO Radio 1

IQ van 197

In de talkshow Op1 werd Gevers gevraagd naar een tip voor een sterker wachtwoord, waarop hij ‘Make America Great Again’ suggereerde. Een variant daarop blijkt nu dus inderdaad door Trump te zijn gebruikt.

Het account van Trump bleef bij een eerdere grootschalige hack van accounts van prominenten in juli gespaard. Op de accounts van Barack Obama, Elon Musk en Joe Biden verscheen een oproep om bitcoins over te maken.

Trump zei eergisteren nog op een campagne-bijeenkomst dat “niemand gehackt wordt” omdat je daarvoor iemand nodig hebt “met een IQ van 197 die 15% van je wachtwoord weet”.

Geen extra beveiliging

Wie toegang heeft tot een twitteraccount kan namens diegene twitteren, het wachtwoord en de profielfoto veranderen maar ook de persoonlijke berichten lezen. Gevers zegt deze ‘dm’s’ niet te hebben gelezen.

De Amerikaanse autoriteiten hebben dinsdagavond contact met hem opgenomen, nadat de hacker op allerlei manieren geprobeerd heeft het team van Trump op de hoogte te brengen van het beveiligingslek. Twitter reageert niet op de vraag hoe het mogelijk is dat het account van de president van de VS geen extra beveiliging heeft.

Lees verder op bron: https://nos.nl/artikel/2353351-nederlander-hackt-opnieuw-twitteraccount-van-president-trump.html