Disney pakt uit met Star Wars- en Marvel-series, maar verhoogt prijs videodienst

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Walt Disney gaat veel meer Marvel- en Star Wars-series produceren en uitbrengen op zijn streamingplatform Disney+. De komende jaren zullen er zowel van de Marvel-reeks als van de Star Wars-reeks tien verschillende nieuwe series uitkomen.

Zo worden er twee spin-offs gemaakt van de hitserie The Mandalorian en er komt een nieuwe serie die Andor heet, over een piloot die voor de rebellen vecht. Ook ligt er nog een serie op de plank over de iconische jedimeester Obi-Wan Kenobi. Disney heeft bekendgemaakt dat Hayden Christensen opnieuw in de huid kruipt van slechterik Darth Vader.

Het Amerikaanse bedrijf presenteerde vannacht zijn plannen voor de komende jaren aan beleggers. Om meer abonnees te trekken en te behouden wil Disney iedere week nieuwe films of series aanbieden. Er zouden jaarlijks meer dan honderd nieuwe titels op het platform te zien moeten zijn. Wel wordt de prijs van een maandabonnement binnenkort 2 euro hoger.

Nieuwe Indiana Jones

Verder is de eerste Star Wars-film sinds het einde van de Skywalker-saga onthuld. Rogue Squadron wordt geregisseerd door Patty Jenkins, die eerder verantwoordelijk was voor superheldenfilm Wonder Woman. De nieuwe Star Wars-film speelt zich af in een “toekomstig tijdperk van het sterrenstelsel” en moet voor de Kerst van 2023 verschijnen.

Een nieuwe Indiana Jones-film, de vijfde in de reeks, is ook aangekondigd. Harrison Ford zal op 78-jarige leeftijd voor de laatste keer de rol van de avontuurlijke archeoloog spelen. De film staat op de planning voor juli 2022. Ford was in 2008 voor het laatst te zien als Indiana Jones, in The Kingdom of the Crystal Skull.

Disney+ is de afgelopen maanden fors gegroeid. Sinds oktober kwamen er 13 miljoen nieuwe abonnees bij, waarmee er in totaal bijna 87 miljoen gebruikers zijn. Toch verwacht het bedrijf dat de streamingdienst pas in het fiscale jaar van 2024 winstgevend zal zijn.

De bioscoopsector houdt de ontwikkelingen rond Disney nauwlettend in de gaten. Filmstudio Warner Bros. maakte vorige week bekend het komende jaar alle nieuwe films tegelijkertijd op het witte doek en op onlineplatform HBO Max uit te brengen. De bioscopen dreigen daardoor veel omzet mis te lopen.

Disney zegt dat de meeste van zijn belangrijkste films voorlopig eerst in de bioscoop zullen draaien voordat ze op de streamingdienst te zien zijn.

Lees verder op bron: https://nos.nl/artikel/2360170-disney-pakt-uit-met-star-wars-en-marvel-series-maar-verhoogt-prijs-videodienst.html